Trondheim Katedralskole > Fagtilbud > Studiespesialisering med Vg2 i England

Studiespesialisering med Vg2 i England

Årets NORFOLK-kull.

Hvert år reiser 15 elever fra Katedralskolen til England for å fullføre Vg2-studiespesialisering ved en av de mange skolene i Norfolk-regionen. Etter oppholdet i England fullfører elevene Vg3-studiespesialisering på ordinært vis ved Katedralskolen. Elevene fra Katedralskolen får oppfølging underveis av sin norske kontaktlærer. Bl.a. følges elevene opp i forhold til norskfaget. Både kontaktlærer og prosjektansvarlig fra Katedralskolen reiser over til England og Norfolk på visitt 2-3 ganger i løpet av skoleåret og holder ellers jevnlig kontakt med elevene via e-post.

I tillegg til Katedralskolens egne elever går Norfolk-tilbudet til et antall elever fra øvrige skoler i Trøndelag. Disse elevene gjennomfører alle Vg1 ved sin hjemskole, fullfører Vg2-året i England og deretter Vg3-studiespesialisering ved sine respektive hjemskoler.

Informasjon om tilbudet i Norfolk til elever som går Vg1  >> (PDF)

Informasjon om tilbudet i Norfolk til elever som går i 10. klasse  >> (PDF)

Alle elever som reiser til Norfolk på utvekslingsopphold i Vg2-året innkvarteres hos vertsfamilier og er såkalte "paying guests". Det innebærer at elevene betaler et fastsatt beløp for husrommet (tre måltider per dag, strøm og oppvarming + klesvask). Det legges vekt på at boforholdene skal føles trygge og bekvemme, både fra norsk og engelsk side.

Slik søker du Studiespesialisering med Vg2 i Norfolk (Storbritannia)

Søk: STUSP1UT--