Kreative Trøndelag
Trondheim Katedralskole > Tjenester > Skolebiblioteket

Skolebiblioteket

Åpningstid: mandag-fredag kl. 08.00-15.15     
På dager med skolefri er biblioteket stengt. Bibliotekaren kan kontaktes for avtale. 

   
Velkommen til vårt skolebibliotek,  moderne, lyst og innbydende. Her finner du blant annet lesesal og plasser for individuelt arbeid eller gruppearbeid. Biblioteket er plassert sentralt i skoleanlegget.

Vi har et rikt utvalg av skjønnlitteratur, faglitteratur, utlån av filmer, musikk og lydbøker. Lånetiden er 1 måned for de fleste bøker/lydbøker, 2 dager for musikk/film og vi har 1-dagslån av lærebøker/ordbøker. Som lånekort bruker vi skolens identitetskort. Vi fjernlåner også annet materiale fra andre bibliotek.

Utlån av lærebøker til elever og privatister som er elever ved skolen, etter kontrakt pr år, skjer på skolebiblioteket. Har du spørsmål om lærebøker?- spør bibliotekaren. Vi oppfordrer alle til å skrive navn i boka, legge trekk på og å oppbevare bøkene i pose i sekken for å unngå vannskade. Husk at du er ansvarlig for den enkelte bok du har lånt.

 

Det digitale bibliotek

Skolebibliotekets websøk finner du her:  http://asp.bibits.no/trondheim.ktds/
Her kan du søke i databasen til biblioteket, bestille materiale hjemmefra eller kontakte bibliotekaren angående samlingen. Basen er til enhver tid oppdatert med nyheter, og om materiale er utlånt/innlevert.

Skolen abonnerer på ATEKST som er nyhetsredaksjonenes arkiv. Nyttig til prosjekter i samfunnsfag og norsk, men også til mye annet. Du finner tjenesten på http://www.retriever.no

Les mer om ATEKST her eller spør i skranken.  

 

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKET!

 

Bibliotekar for øyeblikket: Kristian fredriksen

 


Utskriftsvennlig versjon