Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Wushu i kroppsøvingstimene

Wushu i kroppsøvingstimene

2MK er blant de mange elevgruppene som nå er "eksperter" i Wushu, eller kung fu som vi kjenner den kinesiske kampsporten som.

"AU! Det gjør vondt i knærne". Stive ledd får kjørt seg skikkelig når Kattaelevene får opplæring i Wushu i kroppsøvingtimene. Alle klassene fra Vg1 til Vg3 har fått en smakebit av den kinesiske kampkunsten som det forøvrig finnes hele 128 varianter av. I Norge praktiseres, for å nevne noen, taijiquan, changquan, nanquan, jianshu, daoshu, qiangshu, gunshu, duilian, nangun, nandao, hung kuen, xingyiquan, baguazhuang, tongbeiquan, chaquan, kim son quang kung-fu, wing chun, kung-fu toa og qwan ki do.

Ei rød vifte fyller rollen som våpen i den mer fredelige varianten av Wushu. Det tror jeg kanskje vi skal være glad for?

Ikke noe sludder i valsen. Stå på rett linje. Alle skal slå ut vifta samtidig. I Wushu, som i kampsporter forørvrig er det viktig med god disiplin og orden i rekkene. Det var for anledningen leid inn profesjonell Wushu-instruktør.

Siri, kroppsøvingslærer, hadde ikke noe problem med å vifte seg.