Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Vemund er Norges beste kjemielev

Vemund er Norges beste kjemielev

"Det har tatt litt tid å innse at jeg faktisk er vinneren av den nasjonale Kjemi-OL-finalen", sier Vemund Falch. 3. klassingen på Katta er ikke en kar som hopper rundt og jubler etter seieren. Han er snarere en smule beskjeden når han forteller hvordan det var å delta i den norske finalen. "Jeg er dårlig til å skryte", smiler Vemund som kan fortelle at kjemifaget ikke ble viet en eneste tanke i påskeferien. Det ble i stedet en ferie med full avkobling etter hardkjøret i Oslo.

Oppkjøringen til finalen varte i fem dager. Den siste dagen møttes 16 finalister fra ulike videregående skoler til en teoretisk prøve i kjemifaget. Vemund trakk det lengste strået og oppnådde 82,5 poeng av 100 mulige. Dermed ble han norsk olympisk mester i kjemi.

Vemund har billett til  den internasjonale Kjemi-OL-finalen i Baku (Aserbajdsjan) i juli måned. Det er imidlertid en aldri så liten usikkerhet ute og går hva gjelder den videre OL-deltakelsen. Han er nemlig innkalt til førstegangstjeneste i Forsvaret. Tjenestedet er Sør-Varanger, der han skal patruljere grensa mot Russland. Om Forsvaret sier ja til permisjon, bærer det avsted til Baku. Vi krysser fingrene for Vemund!

En OL-mester fortjener selvsagt en gratulasjonshilsen fra rektor ved Katedralskolen. Hilde Hov er stolt over prestasjonen til Vemund.

Frida Maie Viset (også Kattaelev) tok en flott 6. plass i den norske Kjemi-OL-finalen i Oslo 27. mars.