Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Tidligere Kattaelev er filmaktuell

Tidligere Kattaelev er filmaktuell

Vi liker å gjøre stas på elevene våre, og når en tidligere elev klinker til og bæres over fjellet under barske vinterforhold i en ny norsk film, da blir vi litt ekstra stolte. Historien vi nå ser utspiller seg på diverse kinoleretter rundt om er en meget viktig del av norsk historie. Guttungen (les: babyen) Håkon Håkonsson berges gudskjelov fra baglerne og bringes til Trondheim vinteren 1205-06. Der tas han vare på av den nye birkebeinerkongen, Inge Bårdsson, som pussig nok også var tidligere elev ved Trondheim Katedralskole. I Harsdorffbygget finner vi flere steintavler med navnene til tidligere elever, hvorav mange har spilt en sentral rolle i norsk historie.

Denne uka skal skolens Vg2-elever på kino for å se filmen "Birkebeinerne". Slik vil vi minnes vår tidligere elev som i 1217 ble tatt ut av skolen for å bli Norges Konge.

Vil du lese mer om Håkon Håkonsson kan du klikke på denne linken () https://nbl.snl.no/H%C3%A5kon_4_H%C3%A5konsson

Maleri av Knud Bergslien.