Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > VERDIGHET

VERDIGHET

Hva vil du gjøre dette året for å skape et godt skolemiljø?

På onsdag arrangeres Global Dignity Day på Katta for alle våre Vg1-elever. Global Dignity Day handler om din og andres VERDIGHET. Hver dag tar vi valg som former oss selv og omgivelsene våre. Gjennom handlingene våre og måten vi bruker våre ressurser på, kan vi styrke vår egen og andres verdighet. Lar vi verdighet være et styrende prinsipp for våre handlinger, kan vi alle bidra til en positiv verdensutvikling – på ulike plan i samfunnet. Begrepet ”verdighet” stammer fra prinsippet om at alle mennesker har sitt iboende, medfødte menneskeverd. Denne umistelige verdien har man utelukkende i kraft av å være et menneske.

For Global Dignity Day er hovedfokuset:

”Elevens opplevelse av verdighet, og hvordan verdighet påvirkes av hvordan vi er mot oss selv, mot andre og hvordan andre er mot oss”.

Se programmet for dagen her