Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > VELKOMMEN TIL FORESTILLING!

VELKOMMEN TIL FORESTILLING!

MUSIKKLINJA er på BYSCENEN kl. 14 og kl. 16 lørdag 6. og søndag 7. februar.

De viser forestillingen – FERGEDRONNINGA!

Ellevilt basert på Henry Purcell`s The Fairy Queen....

Rammen for forestillinga falt på plass da slagverklærer Trond Kopperud kom med følgende ordspilleri ved et planleggingsmøte : “Å, så døkk ska setta opp Ferjedronninga» .

Ut fra denne rammen har vi skapt ei forestilling som både musikalsk og scenisk beveger seg milevidt fra Purcell`s opera. Elever og lærere har omarrangert og videreutviklet orginalmusikken til nummer i klassisk stil, bluegrass, storband, burlesk ny musikk og mye mer.

Vi følger « MS Fergedronningen» på sin tilsynelatende siste ferd. Mannskap, reisende og gjester har blandede følelser nå som fergeforbindelsen skal legges ned. All tekst er nyskrevet av elever, regissør og lærere -til kav trøndersk! En helt ny historie, men like usannsynlig og ellevill som orginaloperaen.

Regi: Martha Standal

Følg musikklinja på FB, Musikklinja på Trondheim katedralskole.

DANSELINJA er i KATEDRALSKOLENS AULA kl. 15.30 og kl.17.30 lørdag 6. og søndag 7. februar.

Danselinja presenterer koreografier av den verdenskjente koreografen Jo Strømgren. Etter å ha fått tilgang til hans materiale, falt valget på Grosstadtsafari, Kvart og utdrag fra A Dance Tribute to the Art of Football i samarbeid med Strømgren.

Elever, lærere og gjestelærere har lagt ned et hardt arbeid med å innstudere Strømgrens originalverker, og vi er stolte og ydmyke over å få denne muligheten. Det er jobbet med dette siden september og det er et komplekst materiale som krever mye av elevene. Dette er tøft, rått, voldsomt og vart. Musikken bidrar til uttrykket og skaper en helhet som drar deg inn i dansens verden!

Følg danselinja på FB, Danselinja på Katta og instagram, danselinjakatta.