Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nice, Oxford, Berlin, Krakow

Nice, Oxford, Berlin, Krakow

Elevgjengen (fransk 3FR3 og fransk 3FRB-IB) som du ser på bildet skal til Nice i uke 10. Vekk fra snø og is.

Skolen er som et reisebyrå de nærmeste ukene. Samme uke reiser elevene (under) fra politikk og menneskerettigheter og sosialkunnskap til Krakow (på bildet er det kun elever fra 3PM).

Men det stopper ikke der. Elever med engelsk som programfag pakker kofferten og reiser til vakre Oxford, mens elevene i Vg2 medier og kommunikasjon skal utforske Berlin i uke 10.

Det  er 11 elever fra programfaget 3FR3 og fransk B-språk på IB (3FRB-IB) som drar til Nice i uke 10. Elevene har samlet inn penger siden begynnelsen av september og gjort en god jobb med lørdagsparkering, salg av toalettpapir og kaker. De har tatt ansvar fra første stund, med det resultat at utgiftene til turen allerede er dekt. Vi skal på «kul-tur», dvs. at vi skal ta for oss av det rikholdige kulturtilbudet i regionen, med besøk på bl.a. på Musée Picasso i Antibes og Musée Chagall i Nice. Vi skal også på fottur hvis værgudene er på vår side, og vi skal reise rundt med offentlig kommunikasjon (buss og tog) som er billig og god. Selvsagt skal vi også gjøre oss kjent i Nice, og under veis skal elevene både føre «logg» og gjøre intervjuer – på fransk, selvfølgelig!

8. mars reiser nesten 40 elever fra politikk og menneskerettigheter og sosialkunnskap på ekskursjon til Krakow. Tradisjonen med ekskursjon til Øst-Europa strekker seg tilbake til 1990-tallet, og i år går turen til Krakow i Polen for tredje gang. Elevene har selv finansiert turen gjennom parkeringsvaktarbeid, foreldrekvelder, flaskeinnsamlinger, dugnader og salg av diverse artikler. Elevene vil få oppleve et variert program med relevans for flere fagområder. De skal bli kjent med både gamlebyen og det jødiske kvartalet. Jødenes historie og besøk til Auswitch-Birkenau står sentralt. Gruppene skal besøke universitetet, en videregående skole og møte representanter for Solidaritet som vil reflektere rundt Polens nære historie og den politiske situasjonen i dag. Museumsbesøk og utflukt til den gamle saltgruven er også en del av programmet.

6.-10. mars reiser 2MK (medier og kommunikasjon) på klassetur til Berlin. Siden Vg1 har elevene planlagt og ikke minst gledet seg til turen. Elevene har selv sørget for innsamling av midler til turen gjennom ulike oppdrag (ungdomsbedrift), salg av toalettpapir, branntepper, førstehjelpsskrin, kaker, foreldrekveld, loppemarked, samt nødladere for telefoner. Nå skal de endelig reise til hovedstaden i Tyskland! Underveis skal elever og lærere på diverse utflukter, museumsbesøk og bedriftsbesøk. Av planlagte aktiviteter kan nevnes besøk på MET film school Berlin (en tidligere MK-elev studerer der), Museum für Kommunikation, Museum für Photographie Berlin, East Side Gallery, Jüdisches museum, DDR museum og Mauer Museum Checkpoint Charlie. Under oppholdet vil elevene få praktiske oppgaver som er tilknyttet destinasjonen. Disse oppgavene vil omhandle produksjon av tekst/lyd/bilde.

Elevene skal selvsagt praktisere engelsk under besøket til den vakre universitetsbyen Oxford sentralt i England.