Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Unge forskere klar for finalerunde

Unge forskere klar for finalerunde

23 av 128 ulike prosjekter går videre til finalen i konkurransen Unge Forskere 2016.

Blant finalistene er ut to unge forskere fra Katta. Begge fra 3IBA.

Finalen finner sted i Oslo i perioden 21.-23. april. Finaleprosjektene skal vises fram på en prosjektutstilling og finaledeltakerne skal delta på en prisutdeling hvor det skal deles ut reisepriser og pengepremier.

I klassen for naturvitenskap og teknologi ble prosjektene til Florence Bauer og Elias Lundheim plukket ut til finalen.

Florence Bauer

Tittel: Xanthan Polymer – a green polymer for enhanced oil recovery.

Florence har forsket på bruk av Xanthan Polymer tilsatt i vann for "pushing" av olje gjennom rør.

Elias Lundheim

Tittel: The random pawn game problem.

Elias har gått matematisk til verks i sin forskning på sjakkspillets finurligheter.

Informasjon om konkurransen Unge Forskere:

Proscientia organiserer hvert år Konkurransen Unge Forskere. Dette er en forskningskonkurranse for ungdom mellom 13 og 20 år.

Er du nysgjerrig eller blant dem som ikke alltid godtar å bli fortalt “slik er det bare”, men begynner å lure på hvorfor og hvordan? Eller kanskje du har skrevet særoppgave om et emne du kunne tenke deg å lære enda mer om?

Hvis du i tillegg er mellom 13 og 20 år, så er Konkurransen Unge Forskere noe for deg! Konkurransen Unge Forskere arrangeres årlig av Proscientia, og det er ingen begrensning i valg av emne - du bestemmer selv hva du vil utforske. Denne konkurransen er ment for alle nysgjerrige!

Det konkurreres i to klasser: naturvitenskapelig og humanistisk klasse. I tillegg er det en egen klasse for ungdomsskolen.

(http://www.proscientia.no/prognett-proscientia/Konkurransen_Unge_Forskere/1240290393629)