Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Velkommen til oss!

Velkommen til oss!

Velkommen til Katedralskolen, her tror vi helt sikkert du vil komme til å trives kjempegodt, sier denne gjengen med Vg1-elever. Alle går studiespesialiserende.

Katedralskolens elever har bevist at de setter pris på det gode elevmiljøet. I Elevundersøkelsen ble trivsel plassert meget høyt på skalaen

Tord (nr. 3 f.v.) forteller lattermildt at han tastet feil i VIGO når han skulle søke videregående skole. "Jeg havnet på Katedralskolen. Det er den beste tastefeilen jeg har gjort i mitt liv", smiler Tord. Han legger til at elevmiljøet er så bra at han slett ikke har angret på tastefeilen.

"Skolebygningene har "Harry Potter-stemning", og det liker jeg", sier Celine, som er svoren fan av trollmanns-gutten. Alle sju er skjønt enige om at elevene på skolen tar godt vare på hverandre, og at det er lov å være seg sjøl. Det er rom for alle. Du kan være opptatt av skole om du vil, men Katedralskolen er ikke en utpreget nerdeskole. Det er det som er så bra. Elevmiljøet er fantastisk, mener Celine.

Om du går i 1STA eller 2STD er ikke viktig. Elevene møter hverandre i kantina, på biblioteket eller i skolens hjerte, vestibylen, der også elevrådet har sitt eget "akvarium".

"Skolen vår har gode lærere", sier Ivar. Dyktige lærere som ser den enkelte elev gjør noe med skolemiljøet. Skolen bør på sett og vis være en opplevelse. Katedralskolen med sine vel 630 elever er ikke for stor. Lærerne er på nikk med elevene. Slik blir det et trygt skolemiljø.

At skolen ligger midt i byen er heller ikke noe minus, er elevene enige om. Sentral plassering, og dermed lett adkomst til det meste, har intet negativt ved seg. Snarere tvert imot.

"Også må vi ikke glemme det store fagtilbudet vi har", mener Sebastian og Ivar. Elevene kan velge blant nesten alle tilgjengelige programfag. Menyen er svært omfattende både hva gjelder samfunnsfag, språk og realfag.

"Vi trives på Katta". Vg1-elevene er utvilsomt enige om akkurat den saken.

Vil du lese mer mer om våre fagtilbud finner du mer info. under fanen "Fagtilbud".