Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Til finalen i global (økologisk) filmkonkurranse

Til finalen i global (økologisk) filmkonkurranse

Denne artige karen med blikk for kompostering er hovedrolleinnehaver i animasjonen "Circle of compost".

Kreativitet, originalitet, sosiale og miljømessige konsekvenser og innovasjon m.m. er noen av utvalgskriteriene for videospottene i den globale, økologiske filmkonkurransen Bgreen. Konkurransen arrangeres av Oficina - Instituto Nun'Alvres Professional School.

Elever fra medier og kommunikasjon på Katta har kvalifisert seg for finalen to ganger tidligere. Nå har fire av våre elever kvalifisert seg til finalen på ny. I animasjonsfilmen "Circle of compost" møter vi en kar som er opptatt av kompostering. Friske, glade farger og et hjemmekoselig miljø utgjør kulissene for handlingen. Den miljøbevisste hovedpersonen sørger for gode vekstvilkår for grønnsakene sine i blomterkassa utenfor vinduet. Matavfallet går til selvsagt til kompostering.

Arbeidet med filmen har foregått over lengre tid. Et møysommelig og nøyaktig arbeid der både kulisser og hovedpersonen er produsert av filmskaperne selv.

I juni arrangeres finalen i den portugisiske byen Santa Tirso.

Filmskaperne i 2MK f.v. Marie Rognli Rodahl, Alba Aurora Lorentzen Green, Sofia Sæther Lein og Eirin Merethe Paulsen.