Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Til Øst-Europa 25 år på rad

Til Øst-Europa 25 år på rad

I disse dager er det 25 år siden tradisjonen med samfunnsfagekskursjoner til Øst-Europa startet ved Trondheim Katedralskole. Den første turen gikk til Tallinn i Estland i februar/mars 1992 (bildet over).

Avdelingsleder Kåre Ottar Mjåseth, som var reiseleder på turen, forteller at det hele startet som en hjelpesending til folk i Estland som hadde en tøff vinter da Russland stoppet forsyningene til den nye staten. I samarbeid med Røde Kors ble bussen fylt opp med ulike matvarer, kaffe, dopair o.l. Det å komme til Estland så kort tid etter jernteppets fall var en stor opplevelse for gruppa.

Mjåseth forteller at til sammen er 13 ulike land er besøkt. 16 lærere og rundt 750 elever har deltatt på turene.

21. mars drar en ny gruppe elever fra faget Politikk og menneskerettigheter til Krakow i Polen, som har vært reisemål de siste årene.

Der skal elever og lærere blant annet besøke Schindlers fabrikk, arbeiderbydelen Nowa Huta, Auschwitz og Birkenau, samt møte skoleelever og fagforeningsveteraner fra Solidaritet. Reiseledere er Jon Arne Ormbostad og Kåre Ottar Mjåseth.