Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Matematikktrening i Litauen

Matematikktrening i Litauen

I 10 dager er Fridtjof Eikanger (2ST) (foran t.v.) i Litauens hovedstad Vilnius for å trene matematikk. Han er én av fem elever i Norge som får mulighet til å delta på denne treningscampen. Fridtjof skal i tillegg delta i Abelkonkurransens introrunde, og slår dermed to fluer i en smekk.

Fridtjof følger undervisning i matematikk R2 (tredje klasse-matte) dette skoleåret. Katedralskolen tilbyr matematikk for viderekommende (forsert løp i matematikk) til elever som ligger foran i matematikkfaget, og dermed trenger større faglige utfordringer. Han planlegger å følge to mattefag på universitetsnivå i hvert halvår i 3. klasse.

Store og tunge mattebøker på engelsk fyller sekken til Fridtjof. Greit å ha noe å bryne seg på, ikke minst før introrunden i Abelkonkurransen.