Kreative Trøndelag
Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Step in their shoes: Hiking in Wales

Step in their shoes: Hiking in Wales

Johanna H. Mogård (3. klasse dans) har gått i andres sko. Det vil si; hun valgte å tilnærme seg situasjonen til ofrene for krigene i Midtøsten. Hundrevis av kilometer til fots, på en 8-dagers vandring, både dag og natt i Snowdonia nasjonalpark i Wales. Alt uten telefondekning og internett, men med et rikholdig sosialt liv. I løpet av oppholdet møtte Johanna andre unge mennesker fra Ungarn, Latvia, Hellas, Spania, Storbritania og Norge. 

Prosjektet hun deltok i heter "Step in their shoes: Hiking in Wales" og arrangeres av Abroadship og Erasmus+.

Deltakerne ble busset til et avsidesliggende motell i nasjonalparken. På programmet de neste 8 dagene stod aktiviteter med fokus på samarbeid, refleksjon og "learning by doing". Diskusjon, arbeidsprosjekter, pilates, sport og "hiking", for å nevne noe. Målet med prosjektet er å fremme forståelse for andre kulturer, diskriminering og stereotypier, men ikke minst; å rette søkelyset mot mennesker på flukt. 

- Å være på flukt handler ikke nødvendigvis bare om lange vandringer til fots. For foruten å underlegge seg hundrevis av kilometer møter flyktninger endeløse psykiske og fysiske prøvelser. Stengte grenser med piggtrådgjerder, væpnet politi, kulde, redsel og en nesten konstant følelse av å være uønsket. Disse menneskene har med seg tunge belastninger, i form av både traumer og fysisk vekt. Det er vanskelig å ikke bli berørt, sier Johanna.

- Jeg tviler ikke på at dette vil bli en lærerik opplevelse, og jeg håper at jeg kan ta med lærdom som kan komme flyktninger til nytte.

Johanna har skrevet reisebrev fra oppholdet i Wales, og dette vil bli publisert etter påskeferien.


Utskriftsvennlig versjon