Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Skal - skal ikke?

Skal - skal ikke?

Study Outside Norway (SONOR) med partnere arrangerte utdanningsmesse for elevene ved Katta. Dette er årets begivenhet for norske studenter som er interessert i å studere i USA, Canada, Australia, New Zealand eller Storbritannia! Elevene fikk anledning til å snakke med representanter fra over 30 Universiteter, fem studierådgivere med til sammen over 30 års erfaring innenfor internasjonal utdanning, samt representanter fra ANSA.

Rådgiver Ingvild Minde Hansen kunne fornøyd registrere at elevene strømmet til for å sjekke ut ulike utdanningsinstitusjoner i det store utland.

Det var til tider køer av elever foran enkelte av studietilbudene.

Et av universitetene repr. var Anglia Ruskin University. Et universitet i England, med studiesteder i Cambridge og Chelmsford.

Malin Andrea Eide (3MK) kikket interessert i brosjyrer. Kanskje er hun å finne på et universitet eller college i utlandet neste skoleår?

Elevene fikk nyttig informasjon av SONOR om diverse studiemuligheter.

Skal du studere i utlandet kommer du ikke utenom ANSA (organisasjonen for norske studenter i utlandet). ANSA bistår blant annet med:

• Veiledning og informasjon om studier i utlandet (gratis)
  • Forståelse for den ressurs utenlandsstudentene representerer
  • Arrangerer faglige og sosiale aktiviteter over hele verden
  • Arbeider for at studiehverdagen og utenlandsoppholdet ditt blir så bra som mulig
  • Gir trygghet, råd og støtte til norske utenlandsstudenter
  • Tilbyr karrieredager og nettverk verden over under og etter studietiden