Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > OL-elever fra Katta

OL-elever fra Katta

FYSIKK-OL

Tre av våre elever får delta i 2. runde i Fysikkolympiaden. De tre er:

• Jørn Bøni Hofstad               21 poeng
  • Preben Monteiro Ness         20 poeng
  • Fridtjof Eikanger                20 poeng

Deltakere med 20 poeng eller mer får være med i 2. runde.  I årets 1. runde av Fysikk-OL deltok 1018 elever fra 108 skoler.

STFK gir de høyt presterende elevene fra 1.runde i både fysikk- og kjemi-olympiaden tilbud om deltakelse på treningsleiren som arrangeres i samarbeid med Skolelaboratoriet ved NTNU. Her blir elevene fulgt opp og veiledet av ressurspersoner. Det vil bli lagt stor vekt på faglig og sosialt samvær med jevnaldrende. Elevene møtes først på en «Kick-off» 27. november, mens selve treningsleiren arrangeres i realfagsbygget på NTNU 15. og 16. januar 2015. (Kilde: STFK)

Se linken under for resultatliste fra Fysikk-OL.

INFORMATIKK-OL

Tre av våre elever deltok i Informatikk-OL og begge gikk videre til 2. runde. Fridtjof Eikanger kom på delt førsteplass på landsbasis, Mathias Chunnoo ble nr. 15, mens Oda Falch Martiniussen kom på en strålende 18. plass med 55 poeng (jf. resultatlisten under).

KJEMI-OL

Karl Magnus Smeby (3STB) delte 5. plassen med 80/100 poeng i Kjemi-OL. Karl Magnus Smeby ble dermed fylkesvinner.

I tillegg går Vemund Falch (3STB), Frida Marie Viset (3STE), Preben M. Næss (3STC) og Fridtjof Eikanger (2STD) videre til runde 2 som arrangeres 28. januar.

Kjemi-OL er en internasjonal kunnskapskonkurranse for kjemielever i den videregående skolen. Konkurransen har vært arrangert siden 1968, og Norge har vært med siden 1982. Det er nå mer en 70 land som deltar. De som skal representere Norge velges ut gjennom flere uttagingsrunder i Norge. Et av formålene med kjemiolympiadene er å prøve å stimulere til økt interesse for kjemi ved å gi et tilbud som forhåpentligvis er spennende, morsomt og litt annerledes. (Kilde: Kjemi-OL).

VI GRATULERER ALLE VÅRE OL-DELTAKERE MED STRÅLENDE RESULTATER!