Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Lykkelige etter Abel-kvalifisering

Lykkelige etter Abel-kvalifisering

Seks Kattaelever er kvalifisert til videre deltakelse i Abelkonkurransen (matematikk). Fridtjof Eikanger, Preben M Ness, Yang Pei, Sigurd Gaut, Sigrid Bratsberg og Erlend Børve deltar alle i 2. runde 16. januar. Finalen i matematikkonkuransen arrangeres ved NTNU tirsdag 4.mars.

Før 2. runde terpes det på ulike matematiske utfordringer.

I tilllegg de seks nevnte Abeldeltakerne mottok Fredrik Buvarp, Mathias Chunnoo, Alexander Skjetne, Jørgen Flægstad, Renate Wilhelmsen Hammerø og Sonja Elisabeth Hansen diplom for godt resultat.

Preben M Ness er kvalifisert til 2. runde i Fysikk-OL og Nicholas Dalhaug er kvalifisert til 2. runde i  Kjemi-OL! (Fredrik Opeide mottok diplom i Fysikk-OL).

Abel-konkurransen er en landsomfattende matematikkkonkurranse for elever i videregående skole. Det er to innledende runder i konkurransen der deltakerne forsøker å kvalifisere seg til finalen.

Niels Henrik Abels matematikkonkurranse arrangerers av Norsk Matematisk Forening i samarbeid med Abelprisen. (Kilde: http://abelkonkurransen.no/nb/om/)