Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Regional finale i Statoils Realfagspris

Regional finale i Statoils Realfagspris

Vi gratulerer Henrik Hvidsten, Stine Sandbakk og Torje Uggen med en strålende innsats.
Torsdag 12.04.12 var deltagere fra Midt-Norge samlet til prisutdeling hos Vitensenteret i Trondheim, og Katta-elevenes gruppe vant, i tillegg til en gruppe fra Molde vgs, blant 29 innsendte bidrag.
De hentet hjem en sjekk på kr 10 000,- og i tillegg til blomster, heder og ære, går de videre til landsfinalen som blir avholdt i Bergen, 10.mai.
Der konkurreres det om et klassestipend på kr 50 000,- samt en helikoptertur til en av Statoils oljeplattformer.
Statoils realfagspris er en landsdekkende konkurranse for elever på Vg2 med programfag realfag, der Statoil samarbeider med de seks vitensentrene i Norge, som en del av sponsorprogrammet «Morgendagens helter». Elevene har fått i oppgave å løse fysikk- og kjemioppgaver, med fokus på fornybar energi.
I juryens begrunnelse blir det sagt om vinnerbidraget at alle beregninger er korrekt utført, de har gode og gjennomtenkte argumenter med mye informasjon. Oppgaven har et modent språk, en fin layout, og riktig bruk av kilder og referanser.

Fra venstre: Statoils forskningsdirektør, Tor Ulleberg, glade vinnere: Henrik Hvidsten, Stine Sandbakk, Torje Uggen, og stolte lærere: Mari Roen Hansen og Hilde Melvold. Foto: Martin Kulhawczuk

Hilde Melvold
Sist oppdatert: fredag 13. april 2012