Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Flytrekamp

Under militær «kommando»

På militært vis kreves effektivitet og klare krav til kvalitet i arbeidet. Elevene fra 3MK er supermotiverte, og jobber fra tidlig morgen til sene kvelden. Forsvaret besørger forpleining og militær transport i oppdragsfasen.

God attest!

«Underholdningen er et av høydepunktene ved F3Ken og vises på kvelden både torsdag, fredag og lørdag. Tidligere har denne blitt produsert av kadetter ved skolen både foran og bak kamera, mens i år har Luftkrigsskolen utfordret medier og kommunikasjon ved Trondheim Katedralskole til å bistå. Elevene vil gjennom tre heftige dager virkelig få kjenne på det militære systemets krav om effektivitet, planverk og måloppnåelse. De skal produsere underholdning i form av reportasjer, reklamefilmer, sketsjer, bilder, intervjuer osv. Alt skal planlegges, koordineres, filmes og redigeres på samme dag, og vises foran noen 100 deltakere på kveldene. Min intensjon som sjef underholdning er å heve nivået på underholdningen ved å involvere personell som har høyere kompetanse enn vi offiserer har innenfor medieproduksjon. Så langt er jeg veldig fornøyd med det jeg har sett av elevene, noe som lover meget godt for resten av bidragene.»

Ramon J. Karadash, Sjef LUMAK, Fenrik/Kadett Luftkrigsskolen

Konsentrasjon under filmredigering. Ramon J. Karadash følger med.

En idrettskonkurranse

Flytrekamp består av hindersvømming i Pirbadet, pistolskyting, hinderbane og O-løp. Hver kveld er det underholdning og festligheter for militære deltakere og gjester. Underholdningsbiten er noe av det viktigste underveis. Militært NM i Flytrekamp avsluttes med en høytidelig mesterskapsmiddag – og elevene fra 3MK er selvskrevne gjester.

.

Sigbjørn Fjæran flikker på detaljer. Alt må være perfekt.

Fra venstre: Jasemin Folvik Adem, Lars Kvaløy (innlånt tidligere MK-elev), Lise Jensen, Ida Nybroen, Vilde Arnestad, Sigbjørn Fjæran, Rebekke Otilie Ungsård og Michael Stellander Kvam. Cecilie Ofstad var ikke tilstede da bildet ble tatt. Bak elevene står f.v. fenrik Ramon J. Karadash og fenrik Daniel A. Ellingsen.

Tekst og foto. Audun B. Nielsen.