Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Kattas egen lavterskelavis

Kattas egen lavterskelavis

Julie Kathrine Steen Paulsen og Maren Wessel-Berg er begge 3. klassinger. Sammen har de redaktøransvaret for Kattastrofe.

"Kattastrofe er ei seriøs skoleavis. Nei, vent litt ... den er både seriøs og useriøs." Redaktørene får ikke helt bestemt seg, men lander etterhvert på useriøs og seriøs lavterskelavis, når de skal beskrive skoleavisa med få ord. Poenget er ikke å utgi en Aftenpostenliknende avis, men snarere et lettbent organ med humoristisk preg og skråblikk på skolehverdagen.

"Avisa binder på en måte elevene sammen", sier redaktørene. "Avisa viser hva elevene engasjerer seg i og brenner for."

En svært populær del av innholdet, som pleier å gå igjen i hvert nummer, er ulike lærersitater fra klasserom og undervisningssituasjoner. Lærerne kaster seg over Kattastrofe på personalrommet og humrer over sitatene som forteller hva de selv og gode kollegaer lirer av seg i hverdagen.

Julie og Maren drar lasset og vidererfører en lang skoleavistradisjon. Kattastrofe ble til på 1960-tallet, og har siden den gang vært et frittstående organ for elever, lærere og andre avisinteresserte.

Avisas forløper "De unges forbund" ble etablert allerede i år 1900 av Johan Vogt.