Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Katta-elever med prisdryss på grundercamp

Katta-elever med prisdryss på grundercamp

NM-finalister i gründercamp
Tekst: Sara Isabel Wold, foto: Heidi Jensen (elever 2mk)

Etter å ha jobbet hele natta, med utvikling av produkt, innlevering av forretningsplan, presentasjon av produkt og venting, ble det etter hvert klart at gruppe 2, Smart Charger, fra 2MK, Trondheim Katedralskole skulle motta Hedersprisen og en plass i NM som befinner seg i Trondheim 26.-28. Januar. Gründercamp er en treningsleir i problemløsning ved hjelp av kreativitet og nytenking.

F.v. øverste rekke: Mattias Berdal og Andreas Fluge Iden
F.v. nederste rekke: Sara Isabel Wold og Marthe Meedby

På fylkesgründercampen 11.-12. November på Melhus VGS deltok Andreas Fluge Iden, Marthe Meedby, Mattias Bergdal og Sara Isabel Wold etter å ha gått videre fra midtbygründercampen. Problemstillingen var: "I hverdagen utfører vi mange energikrevende prosesser. Du skal utvikle et produkt som gjør det mulig å energieffektivisere en prosess i hverdagen".

Problemstillingen ble delt ut klokken 14.00 11.november og skulle leveres inn dagen etter klokken 07.30. Etter innleveringen skulle produktet presenteres for en jury på fire. Juryen besto av representanter fra Enova, Simens, NTE og Innovasjon Norge. Etter framføringene til de forskjellige gruppene, samlet alle deltakerne seg i auditoriumet og stipend og nm-finalister skulle kåres.

Før juryen hadde bestemt seg for hvem som skulle gå videre til NM, valgte de ut åtte grupper som skulle presentere ideene sine på to minutter. Gruppa fra 2MK på Katta ble valgt ut og måtte presentere og overbevise juryen om at akkurat deres produkt ”Smart Charger” var noe å satse på foran alle deltakere, ordfører i Melhus kommune og medarbeidere på campen.

Gratulerer Mattias, Marthe, Andreas og Sara!

I tillegg fikk følgende elever pris for beste anvendelse av realfag og pris for beste presentasjon:
Julie Stabbursvik
Vidar Skogvoll