Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Faglig utfordring

Faglig utfordring

Noen ganger kan det være formålstjenlig, og ikke minst spennende, å jobbe på tvers av fag. Elevene i 3STA arbeidet med et tverrfaglig prosjekt i norsk og historie der temaet var 2. verdenskrig.

I denne tverrfaglige oppgaven fikk elevene en større faglig utfordring i å analysere sammenhengen mellom innhold, virkemidler og hensikt i tekster som ble utgitt under- eller rett etter 2. verdenskrig, forteller faglærer i norsk, Camilla Bratsberg Øye, og faglærer i historie, Jon Arne Ormbostad,

Elevene holdt gruppevise presentasjoner. Disse elevene tok for seg Arne Skouen (norsk forfatter, journalist, filmregissør og filmprodusent) og hans film Ni liv. En film som forøvrig ble Oscarnominert i 1957.