Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > «FNs sikkerhetsråd» på Katta

«FNs sikkerhetsråd» på Katta

Stor innlevelse

Engasjerte elever i «Sikkerhetsrådet».
Foto: Odd Henrik Brekke

I to uker har Vg3-elevene forberedt seg på rollespillet. Totalt 10 ulike land er representert rundt møtebordet. Elevene forsvarer sitt lands politikk og interesser. Temaet er USAs forslag til resolusjon vedrørende Nord-Koreas utvikling av atomvåpen. Møtet gjennomføres med stor innlevelse og seriøsitet. Pressen er plassert på anvist sted, og faglærer Jon Arne Ormbostad følger debatten nøye.

God løsning
Underveis kommer det flere forskjellige forslag til løsning. Debatten elevene mellom er disiplinert, akkurat som i det virkelige Sikkerhetsrådet. Mot slutten av møtet kommer representantene frem til et godt resolusjonsforslag.  «Nord Korea får 50 dager på å rette seg etter USAs krav om nedrustning av atomvåpen i landet.»

Lærerikt
Både elever og faglærer mener at rollespillet er lærerikt,  og at det gir en helt annen forståelse av pensum.
-    Det er veldig lærerikt fordi hver enkelt elev må sette seg inn i de ulike lands utenrikspolitikk.  Du får en forståelse av hvorfor det ikke er så lett å få samlet seg om én resolusjon, som mange selvsagt  håper skal skje, forklarer Kinas representant, «Li Baodong».

Tekst: Jonas L. Estenstad og Morten Volden fra Vg1 medier og kommunikasjon.