Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Cats - Blogg om prosjektuka

Cats - Blogg om prosjektuka

Onsdag 9. og Torsdag 10.

Disse to dagene har vært travle og aktive som bare rakker'n. Alle har jobbet hardt med gjennomkjøringer, planlegging og sminking. Torsdag hadde vi aller første gjennomkjøring; spennende spennende. Og det gikk superbra. Det er enda litt smårusk her og der, men det er derfor vi har morgendagen, fredag; da kan alt det aller siste fikses og ordnes. Og vi gleder oss grenseløst til å se resultatet til slutt.

Tirsdag 8.

I dag blir det bare en kort og kjapp blogg.

Tirsdagen har ikke inneholdt så mye som det er verdt å informere om. Før lunsj hadde vi musikalske prøver med kor, orkester og solister. Kun med fokus på det musikalske, og nå begynner ting å virkelig sitte. Prolougen er blitt skikkelig 'tight' nå!

Det som derimot er verdt å fortelle er at vi i dag hadde en skikkelig prøve med regi. Det vil si; Stian, vår regi-veileder, hjalp oss med å finne ut hvordan vi skal gjøre de mindre interessante numrene til de mest interessante. Og det ble skikkelig bra. Jeg glemte selvfølgelig å ta bilder under øvelsen, men for å gjøre det godt igjen lover jeg at i morgen skal det bli en hel masse bilder. Gled dere.

Minner om at forestillingene er

Fredag 11. kl. 1900

Lørdag 12. kl. 1400 og 1800

Søndag 13. kl. 1400

og prisene er

80,- for student/honnør/barn

150,- for voksen

Regner med at jeg ser dere der!

Mandag 7.

Nok en dag med øvelser og jobbing mot høydepunktet; CATS.

I dag var det størst fokus på dans. Prøver med orkester, sang og dans har foregått i flere timer for å samkjøre tempo og lignende. Alle nummer med dans på ble gjennomgått. I tillegg fikk enda flere av sangsolistene koreografi til sangene sine, og det ble øvelser med dem og diverse dansere.

Det var også de første øvelsene med regi i dag. Enkeltgrupper og solister av sangerne jobbet med skuespiller Stian Hovland for å bestemme hvilket uttrykk man skal ha gjennom sangen. Stian skal være med som hjelp for å hjelpe solister, kor og dans med å fortelle historien og te oss som katter.

I dag var også siste frist på å få ferdig kostymer. Noen av resultatene kan du se her:

Dag 2

Siden store deler av riggingen ble avsluttet i går har dagen i dag gått med til øving. Alle grupper (kor, dans og orkester) har øvd hver for seg på diverse nummer. I denne fasen skjer det ikke så veldig mye; det er mest terping og trening på det som trengs, men snart skal det jobbes med regi og vi kommer ordentlig i gang med å lage en skikkelig forestilling.

"Jellicle songs and jellicle dance". Danserene i VG2 øver på dansen til Mungojerrie and Rumpleteazer, samt at de to sang solistene får litt koreografi.

"Jellicle cats are merry and bright." En heldig kordirigent blir forsøkt bestukket for å skrive opp navn på Kattas Wall of Stars. Dessverre stod elevens navn der allerede, men eplet tok læreren vare på.

"Jellicle bells that jellicle rings." Orkesteret har prøve i aulaen. Dette høres bra ut!

DAG 1

Da var vi igang! Første helg av prosjektuka vår har startet, og rigging har stått på agendaen. Noen tapre sjeler har rigget alt av tribuner, lys og lyd. Så nå er salen klar for å begynne med alle øvelser og lignende, og det gleder vi oss til. Det er jo denne uka vi har jobbet mot hele vinteren.

"Jellicle cats come one, come all". Gjengen samles for å starte den heftigste jobben; opprigg.

"Jellicles do what jellicles can". Fiks ferdige tribuner, med lydbord. Lysrigg er også ferdig nå. Herlig!

"
Jellicle cats have cheerful faces". Årets lydcrew! Merk de sykt kule skjortene.