Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nyhetsarkiv > Dokumentar til topps!

Dokumentar til topps!

Tekst: Audun B. Nielsen
Foto: Julie B. Henning, 2mk

2MK-elevene Morten Rostad og Ørjan Trotland sikret seg prisen for beste dokumentarfilm under Kosmonautprisutdelingen mandag 3. mars. Filmbidraget fra MK-elevene er en sterk dokumentar om den narkomane Trondheimsgutten Mikael.

Morten Rostad og Ørjan Trotland

Morten Rostad og Ørjan Trotland, 2MK

Filmen ble produsert i forbindelse med et portrettdokumentarprosjekt i høst. Ørjan og Morten jobbet iherdig for å få kontakt med en av byens narkomane, og når de til slutt fikk napp, ble det fart i sakene. Mikael slapp de to guttene tett innpå seg underveis. Morten og Ørjan filmet bl.a. at Mikael og kjæresten satte hvert sitt skudd på et av byens offentlige toaletter. Slike scener gir publikum gåsehud. Det finnes vel knapt bedre skremselspropaganda i forhold til narkotikabruk?

Vi GRATULERER Morten og Ørjan med den velfortjente filmprisen. De to filmskaperne er ikke snauere enn at de ønsker å gi prisen videre til hovdedpersonen i dokumentaren - Mikael.

To filmer fra Medier og Kommunikasjon, vg2 var nominerte til årets Kosmonautpris under Kosmorama, Trondheim internasjonale filmfestival.

Kosmonaut er en kortfilmkonkurranse som arrangeres for barn og unge under 19 år. I alt fem priser ble delt ut av et eget fagpanel.

Filmen Avskjed er laget av Lars Kristian Mathisen, Ørjan Trotland og Morten Rostad. Den var nominert i Beste Fiksjon-klassen.

Morten Rostad, Ørjan Trotland og Lars Kr. Mathisen
Morten Rostad, Lars Kristian Mathisen, Ørjan Trotland og Egil Rødevand

Se liste over alle nominasjoner her