Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Nadia - vårt eget Idol

Nadia - vårt eget Idol

- Det var noen gutter på bussen som sa at der er hun fra Idol. Oisann, tenkte jeg. Det var en rar opplevelse.

Nadia smiler, slik hun gjerne gjør. Musikkeleven er brått blitt kjent gjennom Idol på TV2. Det startet med en enkel sang i skolens vestibyle i høst. Deretter ble det Idol-audition i Oslo. Siden har snøballen rulla fort.

Sammen med andre musikkelever får hun diverse beskjeder fra faglærer Randi Flåøien Lundemo. Elevene står midt i ei travel prosjektuka som ender opp med forestilling 6.-7. februar. Nadia låner vekk litt av sin dyrebare tid slik at det kan knipses noen bilder i hui og hast.

17-åringen setter seg ved pianoet og gjør seg klar til å synge for fotografen. Det klinger godt i ørene. Den behagelige stemmen gir en avslappet stemning. Vakkert! Nadia har vokst opp i en musikkinteressert familie, noe som har gitt henne en solid musikalsk ballast.

Om Idol-karrieren blir kort eller langt vites ikke, men Nadia har et avslappet forhold til det hele. Idol gir, uansett utfall, svært nyttig erfaring.