Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Musikalt samarbeid - Katta og Ole Vig

Musikalt samarbeid - Katta og Ole Vig

Musikkelevene i 2MDM fra Katta, og både musikk- og danseelevene i Vg2 fra Ole Vig vgs. møttes i Nidarosdomen for felles undervisningstimer forleden. Det faglige opplegget er knyttet til faget Musikk i perspektiv, der middeladermusikk er et av emnene. Og middelaldermusikk ble det, med fantastisk akustikk!

I år markerer vi spesielt at det er 850 år siden en relikvie, en gullring, som ble sagt å inneholde en dråpe av Kristi blod kom til Nidaros. Dette ble siden feiret med en årlig fest i Nidaros, Fingergullfesten. Musikken til alle tidebønnene som ble sunget i Fingergull-døgnet (12.september) er bevart, og originalmanuskriptene ligger i Det kongelige bibliotek i København. Elevene får lære om musikken i middelalderens Nidaros og skal også lære å synge noen av satsene fra tidebønnene.

For Katta-elevene er jo dette ekstra interessant fordi det, i tillegg til prestene, var Katedralskoleguttene som sang messer og tidebønner den gangen.

Randi Lundemo har mye spennende å fortelle om Nidarosdomens kjente og mer ukjente sider.

I herlig sommervær møttes elever og lærere på plassen foran vestfronten for introduksjon av opplegget.