Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Latineleever opp til eksamen på NTNU

Latineleever opp til eksamen på NTNU

1. dag i desember gjennomfører seks spente elever fra Katedralskolen eksamen i innføringsemnet i latin ved NTNU.

I høst har Trondheim Katedralskole og Institutt for historie og klassiske fag ved NTNU hatt et samarbeid gjennom UNG-ordningen. Elever som presterte til høy måloppnåelse i programfaget latin 1 i vår, fikk i påfølgende semester tilbud om å følge forelesninger ved NTNU og ta 15 studiepoeng i latin sammen med studenter i latin 1001.

For å få gå opp til eksamen måtte elevene gjennom en obligatorisk prøve som ble avholdt på Dragvoll i oktober. Alle elevene bestod og var dermed klarert, på linje med andre studenter, til å gjennomføre eksamen. Men før den tid måtte elevene forberede seg godt på å oversette tekst fra latin til norsk, hvilket de tok på største alvor.

Lange arbeidsdager, men pågangsmotet er stort, læringskurven peker oppover og humøret er på topp.

Per ardua ad astra!