Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Kattas smoothie-ambassadører

Kattas smoothie-ambassadører

"Skal det være en smoothie Lill Merete?", spør Kriti og Paula.

Kriti Panthi og Paula Mann er eksperter på smoothie sammen med medelevene i 2IB. Jordbærsmoothie, kirsebærsmoothie, tropisk smoothie, frokostsmoothie, bringebærsmoothie, ettermiddagsmoothie, stikkelsbærsmoothie, mangosmoothie, tomatsmoothie, skolesmoothie, grønnsaksmoothie. Det finnes et utall av smoothie-varianter. Kriti og Paula forteller at de har spesialisert seg på smoothie med sunt fett.

Foto: Unge Kokker.

Prosjekt GrØnske

Unge Kokker tok kontakt med IB-lærer Eric Franken og inviterte elevene i 2IB med på prosjekt GrØnske i høst. Elevene har siden arbeidet med prosjektet. Formålet har vært å informere ungdom om fordelene ved å spise sunt og ha et godt kosthold.

Grupper av 3-4 elever i 2IB har arrangert en rekke smoothie-workshopper for ungdom i aldersgruppen 10-20 år. Ungdommene lærte hvordan de kunne lage ulike smoothie med en litt annen vri. De sunne smoothiene inneholder ikke sukker og melkeprodukter. Istedet tilsettes en blanding av grønnsaker, frukt, bær og nøtter.

Tenk deg en smoothie tilsatt chili. En som rasper litt i halsen din. Kriti og Paula sier at ulike kryddertyper gjerne kan blandes i smoothien. Citrusfrukter gir en syrlig og frisk smak. Og ikke glem fargen. Den er viktig. En fristende smoothie med en forlokkende farge suger deg til seg - som fluer på fluepapir.

Lysten på en smoothie?

2IB inviterer skolens elever på smoothie 20. juni, mellom basketballkampene. Da kan du få smake på sunne smoothie. Kanskje plukker du med deg et par tips?