Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Knallfornøyd med Norfolk

Knallfornøyd med Norfolk

Etter påskeferie i Norge er det tilbake til Norfolk for dette firkløveret.

"Vi har det skikkelig fint i Norfolk", bedyrer jentene. Fra v. Julie, Oda, Inga Marie og Martine. Sammen med 11 andre elever i klassen gikk ferden til Norfolk i England like etter skolestart i høst. Norfolk-elevene har ferie noen dager før den norske påskeferien og bruker tida sammen med familie og venner.

Alle elever som reiser til Norfolk på utvekslingsopphold i Vg2-året innkvarteres hos vertsfamilier og er en såkalte "paying guest", som betyr at det betales et beløp for husrommet (tre måltider per dag, strøm og oppvarming + klesvask). Det legges vekt på at boforholdene skal føles trygge og bekvemme, både fra norsk og engelsk side.

"Jeg følte jeg ble kasta litt ut i det", forteller Julie og får støtte fra de andre. Utfordrende og spennende er ord som beskriver tida som utvekslingselev så langt. Samtidig må det sies at ingen av jentene angrer seg. "Hvorfor ikke ta sjansen", sier Oda. "Det er en opplevelse for livet, noe jeg aldri kommer til å glemme". "Og så er det utrolig lærerikt", opplyser Inga Marie. Ny kultur, språk og ikke minst masse nye folk å forholde seg til. "Jeg føler jeg har vokst som person", forteller Martine. Noen opplevelser er svært gode og andre kanskje mindre gode, slik livet er for de fleste av oss.

Elevene fra Katta får oppfølging underveis av sin norske kontaktlærer (fra Katta). Blant annet følges elevene opp i forhold til norskfaget. Både kontaktlærer og prosjektansvarlig fra Katta reiser over til England og Norfolk på visitt 2-3 ganger per år og holder kontakt med elevene per e-post.

Her er nesten hele Norfolk-delegasjonen fra Katta skoleåret 16/17 samlet rett før avreise i høst.

r