Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Elever i historisk prosesjon

Elever i historisk prosesjon

Kattaelevene Eskild H. Eriksen og Margrete Antonsen i tidsriktige klær anno 1826. 17. mai 1826 ble det første borgertoget i Norge arrangert i Trondheim. Borgertoget startet den gang i Ila.

Ifølge Adresseavisen skal det ha gått tre unge gutter fra Katedralskolen forrest i toget. Initiativtaker til borgertoget i 1826 var Matthias Conrad Peterson, som den gangen var redaktør i Adresseavisen og direktør i Norges bank.

I den historiske prosesjonen under årets 17. mai stilte Kattaelevene Cecilie H. Olsen, Sigurd T. Rønningen, Eskild H. Eriksen, Margrete Antonsen, Bushra Reda Ghazi Al-Rekabi og Mikael Kvalvær i spesialsydde klær som representerte året 1826.

Prosesjonen, som sluttet seg til borgertoget i sentrum, markerte både selve grunnloven, det første borgertoget i Norge i og 200 års demokratiutvikling.

Nordenfjeldske grenadercompagnie med unformer i ull ledet an i den historiske prosesjonen.

Dette bildet er fra den historiske prosesjonen i 1914. Bildet er tatt ved Katedralskolen.

Foto: Trondheim by-arkiv.