Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Hekling, inkludering og russeknute

Hekling, inkludering og russeknute

Stav Salpeter (t.v.) i 3IB står kanskje bak årets mest innovative russeknute? Hun har god hjelp av medelevene Seema og Maria Carolina.

Hekler du 10 lapper som bidrag til et lappeteppe får du en heklebit (les: bestemorrute) i russelua. Nå tenker du muligens at dette høres ut som en veldig "uskyldig" russeknute, og det kan godt være at hekling er uskyldig i seg selv, men gevinsten det gir for andre er mye større enn å innta åttåfjørti øl på 24 timer o.l.

Jentene fra 3IB kontaktet Kirkens Bymisjon for å tilby hekleopplæring til tiggere og andre som trenger sysselsetting. Gjennom prosjektet "Tråd i hånd" lærte elevene bort heklekunsten. Siden den gang har det blitt fart i heklinga, ikke bare i Trondheim. Det kommer heklelapper per post til Kirkens Bymisjon flere ganger i uka fra ulike steder i landet. Heklelappene settes sammen til tepper som etter planen skal selges til kafeer/restauranter i Trondheim slik at gjestene kan pakke seg inn på kalde dager.

Kattaelever er kjent for å bry seg om andre, og jentene i 3IB oppfordrer russen til å sette igang med hekling.   Stav Salpeter, som først skapte ideen om russeknute- og heklekampanje i skolen, må sies å være en kreativ sjel.

Med tråd i hånd og heklepinnene parat har Seema, Maria Carolina og Stav skapt ringer i vann. Stav Salpeter opplyser at elevene i 2IB er engasjert i hekleprosjektet dette halvåret. Neste skoleår trår elevene i 2IB og 3IB til og viderefører heklekunsten slik at byens tiggere og andre med behov for sysselsetting og inntekt får opplæring i hekling.