Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Forskning på gang i 3STD

Forskning på gang i 3STD

En lykkelig gjeng (3STD) som ikke visste noen om Holbergprisen i skolen før lærerne slapp katta ut av sekken. Norsklærer Marte Jonsdatter Løvdal og historielærer Jens Sindre Høseggen til høyre i bildet skrev sammen med lærerkollega Tor André Quale Bergli en "knakande" god søknad, og vips så var 3STD med i den nasjonale konkurransen.

Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse hvor elevene trer inn i forskerrollen. Elevene i 3STD skal arbeide tverrfaglig i fagene norsk, historie og religion.

Konkurransen omfatter ulike forskningsprosjekter innenfor samfunnsfag, humaniora, juss og teologi. Kun 12 skoler nasjonalt deltar. Elevene står fritt til å velge tema for sine prosjekter og underveis får elevene veiledning av etablerte forskere.

3STD har oppstart av prosjektet i disse dager.

Vi følger spent med i fortsettelsen.