Kreative Trøndelag
Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Føl MAGIEN!

Føl MAGIEN!

Jeg er en stor fan av Harry Potter. Jeg elsker magien, England, plottet, spenningen, humoren, ALT! Siden jeg på 11-årsdagen min ikke mottok noe inntaksbrev, har jeg ikke helt stolt på hverken Posten eller ulike fjærkre. Jeg tenkte som så at etter fem år var det ikke lenger forsinket, men rett og slett forsvunnet på veien, og fordi jeg ikke er superkjendis som Harry, har vel ikke rektor ved Galtvort tatt seg bryet med å sende ett brev til meg. Inntaksbrevet fra Katta var er mager erstatning... I hvertfall i starten.

Jeg tenkte som så at Katta måtte være det nest beste etter Galtvort, men lite ante jeg da hvor rett jeg hadde. Bare etter noen få dager på skolen begynte jeg å legge merke til viss likheter. I starten avfeide jeg dem som tilfeldigheter, men enkelte detaljer virket svært mistenkelig og til slutt måtte jeg bare innse det; Katta er ikke bare nest best etter Galtvort. Katta ER Norges svar på Galtvort. Ja, hvem vil vel ikke si at både lærere og elever skaper magi i timene, kunnskapens magi? Neida, det blir vel litt tynt, men når man først begynner å legge merke til visse ting, er likheten slående!

Vi kan jo begynne med forkjærligheten for latin som begge skolene deler. Kattas skolemotto er som kjent «Per ardua ad astra», som kan oversettes til «Gjennom motgang til stjernene». På Galtvort lyder de motiverende ordene: «Draco dormiens nunquam titillandus» som betyr noe slikt som «Du bør ikke kile en sovende drage.»  Kloke motto er de begge to, og man kan vel i prinsippet si at de formidler noe av det samme...

Bevis nummer to i min «Katta = Hogwarts – teori» er som følger:
Ser man nemlig litt nærmere på selve skolebygget, kan man lure på hvorfor man ikke har tenkt på disse øyenfallende likhetene før!

La meg illustrere. Greier du i det hele tatt å se noen forskjell:-)

Fremdeles ikke overbevist? Neivel, men ikke slutt å lese før jeg får lagt frem de avgjørende bevisene, rent bortsett fra at rommene i Harsdorffbygget er malt i fargene rød, gul og blå (grønn fins nok i kjelleren) er det noen andre ting som bør nevnes før du avskriver ideen min som «oppspinn» eller «lite troverdig.»

Neste gang du er i vestibylen på en regnværsdag kan du jo tenke litt på hva slags type vegger som omgir deg.

Bevismateriale #5:

Og til slutt, ja, jeg vet at «søndre syting 4» som de kaller det på norsk ikke ligger «på Galtvort». Den eneste logisk forklaring på dette er vel at om selveste Harry Potter skulle komme på besøk en dag, så er dette unektelig et tiltak for at han skal føle seg litt, tja, skal vi si som hjemme?

De færreste av oss har vel sett hvordan det egentlig ser ut bak denne døren, vi har jo blitt fortalt at «vaskedamene holder til der», ja, det er det de sier, men har de egentlig noe bevis?

Jeg har selv en annen teori om hva som skjuler seg bak døren under trappen i Harsdorffbygget.

Nå som disse bevisene er lagt fram kan alle de som har forsøkt å undertrykke denne klare linken mellom Katta og Galtvort våge å stå frem. Vi kan like gjerne tillate Magidepartementet og umiddelbart påby rumpeldunk i gymmen, og at transfigurasjon, eliksirlære og forsvar mot svartekunster innføres som obligatoriske fag ved Katta!

Er du enda ikke overbevist, kan du jo bare ta deg en tur på butikken og kjøpe en tre-pakning med gump!

Tekst: Julie Paulsen (artikkel tidligere publisert i Kattastrofe).

 


Utskriftsvennlig versjon