Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Avlagt første matematikkeksamen ved NTNU

Avlagt første matematikkeksamen ved NTNU

Vi må vel nesten kunne si at Ottar, Fridtjof og Mathias er Kattas matematikkpionerer. De tre 3. klassingene gjennomførte alle matematikkeksamen ved NTNU før jul med særdeles gode resultater.

Ordningen med universitetseksamen ved NTNU er en del av Matematikkprogrammet som Katedralskolen tilbyr sine elever. Er du nysgjerrig og vil vite mer om dette tilbudet kan du klikke her >>

Neste mål for Ottar, Fridtjof og Mathias er våreksamen ved NTNU. På veien dit skal de igjennom flere nettleksjoner i matematikkfaget og to samlinger ved universitetet. Hver samling går over to dager med forelesninger på Gløshaugen.

Superlativene sitter løst når de får spørsmål om de vil anbefale Matematikkprogrammet til andre elever. "Givende" og "morsomt" svarer de i kor.

- Vi får mulighet til å gå dypere ned i ulike matematiske utfordringer og slipper repetisjon av noe vi kan fra før.

Det er samtidig stive frister med ukentlige innleveringer. Totalt 12 øvinger i vårhalvåret før eksamen.

Hva de tre planlegger i å studere etter videregående? Svaret er nok rimelig klart. Det blir noe med matematikk det.