Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > Anatomi i biologien

Anatomi i biologien

"Jeg er veldig interessert i anatomi og har lyst til å studere medisin på sikt", sier Øystein Rem Jørstad i Biologi 1-gruppa (Vg2), mens han trer inn ett blåserør for å kunne fylle reinsdyrlungene med luft.

Elevene i Biologi 1 lærer om anatomien og fysiologien til mennesker og dyr. For å kunne studere organer som lunger, hjerte og lever dissekerer elevene blant annet innvoller fra reinsdyr. Utstyrt med plasthansker og sylskarpe skalpeller får elevene et godt bilde av organenes oppbygging og funksjon.

Elever som vurderer høyrere utdanning innen f.eks. sykepleie, medisin, odontologi, fysioterapi og idrettsfag vil ha stort utbytte av programfaget biologi.

Øystein Rem Jørstad kan fortelle at organene til et reinsdyr ligner en god del på organenene til et menneske, bortsett fra størrelsen selvsagt.

Vebjørn, Morten og Synne med hjerte, luftrør og lunger.