Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > 36 elever i Roma

36 elever i Roma

Etter å ha jobbet over et halvt år for å samle inn penger til studietur, er 36 elever og to lærere fra programfagene Engelsk språk og litteratur og Latin nå i Roma på studietur.

I Den Evige Stad besøker de blant annet Forum Romanum, Vatikanmuseene og Keats- Shelley House. For elevene fra Engelsk språk og litteratur er målet først og fremst å se på hvordan antikken har satt spor i litteraturen hos de engelske romantikerne. For latinelevene er det å komme til Roma selvfølgelig viktig for å få se med egne øyne noe av det de bare har fått beskrevet i pensumlitteraturen. De gleder seg spesielt til å se og oppleve Colosseum og Vatikanmuseene - ikke minst med tanke på det tverrfaglige aspektet med å besøke akkurat disse stedene.

Elevene har pakket med seg gode sko og ikledd seg ukuelig pågangsmot. Lange dagsmarsjer og vårsol i Roma er ikke den verste kombinasjonen!