Trondheim Katedralskole > [Forside elementer] > DET SKJER: > “The Chinese Bridge”

“The Chinese Bridge”

Elevene øver på kinesisk dans.

Konkurransen “The Chinese Bridge” er åpen for deltakere i alderen 15-20 år. Målet med konkurransen er å tilby norske høyskole- og universitetsstudenter en mulighet til å vise sine kinesiske språkkunnskaper, samt deres individuelle talent, og å fremme kinesisk kultur.

Vinnerne av konkurransen kvalifiserer seg til å representere Norge i andre runde og siste konkurranse i Kina i juli 2015.

Konkurransen består av følgende tre deler:

1. Kinesiske språkkunnskaper i uttrykk, lesing og skriving: Deltagerne skal forberede seg på forhånd i forhold til et tema som han / hun er interessert i, og presentere en tale i kinesisk med en varighet på ca. 3 minutter.
  2. En forståelse av Kina: Deltagerne skal svare på spørsmål fra dommerpanelet knyttet til kinesiske samfunn og kultur
  3. Talent: Deltagerne får lov til å velge ulike former for kinesisk kunst, slik som kinesiske sanger, dans, musikk, folkekunst, akrobatikk, kinesiske musikk- instrumenter, kalligrafi, maling, papirskjæring, wushu, tradisjonell    kinesisk  sport, etc.

En del av konkurransen i Bergen består av å holde en samtale på kinesisk. Da må man øve som best man kan.